Private lease, hoe werkt het?

Voor één vast bedrag per maand in een nieuwe brommobiel rijden!

Vooraf weet u exact waar u aan toe bent. Voor één vast bedrag per maand rijdt u in een nieuwe brommobiel. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Het leasebedrag is namelijk inclusief onderhoud, verzekering, reparaties en uiteraard de brommobiel! De enige kosten die u zelf nog moet betalen, zijn de brandstofkosten. Voor alle zaken omtrent uw brommobiel, heeft u dan één vast aanspreekpunt, uw dealer.

Verzekering

De verzekering is inbegrepen in uw maandelijkse kosten, dit is uniek. Zo heeft u alle zaken via één partij geregeld en blijft ook voor de verzekeringsvragen, uw dealer het aanspreekpunt.

Onderhoud

Voor onderhoud kunt u terecht bij uw eigen Microcar/Ligier dealer. Daar wordt vakkundig onderhoud uitgevoerd zodat uw brommobiel altijd in topstaat verkeerd. Op onderhoud wordt niet bezuinigd, wij willen dat u altijd met een veilige auto de weg op gaat.

Schade

Indien u schade heeft kunt u daarvoor ook terecht bij uw eigen dealer. Zij zorgen ervoor dat in samenspraak met de leasemaatschappij uw brommobiel weer teruggebracht wordt naar zijn originele staat.

Meer weten?

Bekijk dan de meest gestelde vragen. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen!

Al onze modellen voor een vaste prijs per maand!

Bleu ReefBleu Reef

Plus Sun

lease deze al voor €345

BronzeBronze

X Sun

lease deze al voor €379

White

lease deze al voor €299

MGO6 Plus Bleu NuitMGO6 Plus Bleu Nuit

Plus

lease deze al voor €309

MGO6 X Blanc NacréMGO6 X Blanc Nacré

X

lease deze al voor €339

Rouge ToledoRouge Toledo

JS50C Young Progress

Lease deze al voor €319

Blanc NacréBlanc Nacré

JS50 C Young DCI met stuurbekrachtiging

lease deze al voor €354

JS50-sport-ultimate-aircoJS50-sport-ultimate-airco

JS50 L Ultimate progress

lease deze al voor €335

De meest gestelde vragen

Wat zit er precies in het maandbedrag?

Kosten die zijn inbegrepen zijn de kosten voor afschrijving, rente, onderhoud, reparatie, vervanging van banden, BA en omnium, schadeverzekering inzittenden (SVI) en gebruik van onze uitgebreide pechhulp binnen België. Kosten die niet zijn inbegrepen zijn enkel de brandstofkosten.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd dan afgesproken?

Aan het einde van elk contractjaar controleren wij de werkelijke kilometerstand van uw brommobiel. Is de afwijking groter dan 10%, dan zullen wij deze meerkilometers vermenigvuldigen met de afgesproken vaste meerkilometerprijs. Is de afwijking kleiner dan 10%, dan zal deze verrekening na afloop van het leasecontract plaatsvinden. Op deze wijze heeft u nooit financiële verrassingen.

Welke controles worden er vooraf gedaan?

Wij vragen u om een recente kopie loonbriefje, bankafschrift, geldig identiteitskaart/paspoort en geldig rijbewijs aan te leveren. Met deze informatie schatten wij, samen met een externe controle, het financiële risico in.

Moet ik een borg voldoen?

Nee, wij hanteren een standaard aanbetaling van € 3.000,00. Deze aanbetaling is onderdeel van het leasecontract. Een hogere aanbetaling verlaagt uw maandbedrag.

Kan ik mijn huidige brommobiel/auto inruilen?

Ja, dat is mogelijk. Het inruilbedrag kan naast de ‘cash’ uitkering ook worden gebruikt als aanbetaling om de hoogte van uw maandbedrag te verlagen.

Zijn er verplichtingen ten aanzien van het onderhoud?

Ja, u dient ervoor te zorgen dat de brommobiel wordt onderhouden volgens het serviceboekje. Voor onderhoud, reparatie en vervanging van banden bent u verplicht de brommobiel aan te melden bij één van de dealers uit het Ligier Group netwerk. Via deze link vindt u een overzicht met alle dealers bij u in de regio.

Kan ik de brommobiel aan het einde van de contractperiode overnemen?

Ja, het voertuig blijft gedurende de contractperiode eigendom van Justlease. Het is mogelijk om achteraf of gedurende de contractperiode de brommobiel over te nemen. Het is een optie, u bent daarom niet verplicht de auto daadwerkelijk over te nemen.

Risicodekking bij overlijden

We hebben binnen een private lease contract een risicodekking bij overlijden. Mocht de contractant tijdens de contractperiode onverwacht overlijden, dan bieden wij twee mogelijkheden aan: 1. Een familielid neemt het contract over en blijft de afgesproken maandtermijn betalen. 2. De brommobiel wordt vroegtijdig ingeleverd en de boete voor het vervroegd inlossen wordt door Justlease kwijtgescholden.